2014. július 14., hétfő

The Strain - 01x01 - Az első este (Night Zero)

Spoiler!



Szóval van egy repülőnk, ami épp leszálláshoz készülődik, amikor egy lény előtör a rakodó részből, a repülő eltűnik a radarról. A földi irányítók meg csak néznek, a gép már rég leszállt.
Kihívják az összes 3 betűst. FBI, CDC, TSA stb. mivel nem tudjak mivel van dolguk.

Ezután megismerjük főhősünket Dr. Jóidőt akit épp elhagy a családja. Párterápia közben behívják őt is a reptérre, mint a CDC egyik epidemiológusát.

A repülőn az összes sötétítő behúzva egy kivételével. A sok 3 betűs úgy dönt menjenek be a járványügyiek. Beöltöznek bemennek. Mindenki halott és mindenhol uv alatt világító zöld foltok vannak. Ahogy így nézelődnek 4 ember felriad halottaiból. Őket jól elzárják karanténba. Meg a halottakat is csak őket külön. Plusz a teljes rakteret is kipakolják egy zárt raktárba. Dr. Jóidő-ék találnak pár gilisztát a repülőn. El is rakják, hogy majd megvizsgálják.

A belvárosban 2 ipse megpróbál kirabolni egy öreg zacist, nem tudván, hogy milyen badass az öreg és jól ráfáznak. Kiderül az öreg tudja mi jött a géppel mert már régebben is találkozott ezzel a dologgal. Persze senki nem hisz neki. Pedig karddal járkál egy reptéren Amerikában. 

A 4 arc aki felkelt nem tud semmiről hogy mi történt. 

Találnak egy koporsót tele földdel a raktérben. De nincs a szállítói listán, ami gyanút kelt. Pár perc múlva a lény egyszerűen eltünteti a koporsót.

Egy mexikói arcot felbérelnek azok akik ideszállították a koporsót meg a lényt, hogy hozza el a koporsót nekik. De ne nyissa ki meg egyebek. Szépen sikerül is neki.

 Közben van egy doki aki a hullákat vizsgálgatja. Vagdossa őket meg megnézi uv fényben. Ilyen kis giliszták másznak ki a szívből, amik bele akarnak mászni de sikerül egy fogóval kihúznia a tenyeréből. Minden szép is lenne de a körülötte fekvő 200 hulla felkel és éhes. Ezért jól megzabálják.

 Akik megszervezték ezt az egészet beszélgetnek egyet, hogy most, hogy a hullák lassan felébrednek szépen hazamennek ahova a szívük húzza őket. Plusz kiderül, hogy az öreggel már ők is találkozhattak mert csak úgy hívják, hogy a Zsidó.

Az utolsó jelenetben az egyik halott kislány épp hazamegy az apjához. Mondja neki milyen hideg van. Az apja átöleli pedig látja, hogy halott.

"Love is our grace. Love is our downfall."

Vége
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése