2014. július 15., kedd

A Búra Alatt 2. évad 3.rész Vis maior

Under the Dome - 02x03 - Force Majeure
Tartalom: Big Jim összehívja a falut, hogy írják össze ki mihez ért és hogy mire van szüksége.


Ebben nagy segítséget ad neki a túlbuzgó technika tanárnő. Lassan mindenki megutálja majd. Miközben épp írogatnak elkezd esni az eső. Mindenki szaladna, hogy dejó erre kiderül, hogy maró hatású piros csapadék hullik. Páran szereznek is kisebb sérülést. A borbély úgy gondolja, hogy a bibliai 10 csapás történik. A tanárnő nem ért egyet.

Elindulnak Big Jimmel az iskolába megtudni miből is áll az eső. Útközben történik egy kis baleset a tanárnőt elrabolja a Borbély. A cement gyárban meg akarja keresztelni a savas esővel. A tanárnő ezt nem helyesli.

Közben a fiatalság elmegy az iskolába és miután bekapcsolják a tablet-üket rájönnek, hogy van internetjük. Mindannyian kaptak sok-sok emailt. Junior is kap egy emailt amely azt írja, hogy tud neki segíteni. Junior rá is kattint az e-mailben található linkre. A weboldal az anyja születési idejét kéri tőle. A belépés után az anyjáról van egy videó amiben elmondja, hogy még mindig él és hogy csak Lyle ban (a borbély) bízzon senki másban. A videó és az internet kapcsolat itt megszakad.

Barbiék megtudják hol van Lye és rátörnek, majd majdnem lebeszélik, hogy kinyírja a tanárnőt de az eloldozza magát és leönti a savval a borbélyt.

Az iskolában a fiatalok miután elment a net de még fogják a wifi jelet elmennek megtalálni a forrást. A jel ott a legerősebb ahol a nővérét megölték és otthagyta a véres kéznyomát az egyik szekrényen. Kinyitják. A vízi hulla csaj egyből tudja a kombinációt, így nincs probléma. A szekrény üres és megszűnik a jel is. Rá is kérdeznek, hogy honnan tudta a kombinációt.

A tanárnő semlegesíti az esőt majd elmondja Big Jimnek hogy komoly dolgok jönnek mert az eső megölte a disznókat meg a búzát. Ez bizony lassan komoly gondokat okozna ezért javasolja, hogy csak a kiválasztottak kapjanak majd mindent. Erre ment ki a rész elején, hogy mindenkinek írnia kellett magáról. Barbiék kicsit össze is vesznek ezen.
A tanárnő javaslata szerint Big Jimnek kell kiválasztania a lakosság negyedét, akik nem kapnak majd enni inni stb.

Junior benéz Lye cellájába válaszokat keresve. Lye azt mondja ha kiengedi minden infót megkap.

A fiatalok kitalálják honnan tudja a vízi hulla a kombinációt.
Megnézik kié volt az a szekrény az elmúlt 50 évben. És megtalálják a csajt az 1988 -as évfolyamon. Tehát a kis csaj több mint 20 éve járt oda középiskolába. Ezen mindannyian rettentően elcsodálkoznak. 

Vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése