2014. július 9., szerda

20 éves a Ponyvaregény Kedvenc Jeleneteim és egyebek

1994-ben mutatták be, több mint 200 milliót hozott. Sokunk nagy kedvence ez a film. Itt van néhány dolog, amire emlékezhetünk.


A Ponyvaregény előzetese:


Néhány kiemelkedő jelenet a filmből:

Amit a legtöbben kivülről megtanultunk:

"Ezékiel 25:17 Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"


Táncjelenet:


Az órás jelenet:

"Apukád viszont úgy tartotta, hogy ez az óra a te örökséged. És nincs az az isten, hogy a sárgák mocskos kezébe kerüljön a fia öröksége. Így aztán eldugta. Az egyetlen helyre ahová eldughatta, a seggébe. Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig. Aztán... hét év után hazajutottam a családomhoz... És most... kis komám, átadom neked az órát."


9 Ponyvaregény érdekesség:Az alábbi linken 40 érdekességet találtok a filmről:
http://ajemdibi.blog.hu/2014/07/07/200_erdekesseg_a_20_eves_ponyvaregenyrol


RoboHomage: Ponyvaregény 1994-2014:
http://roboraptor.blog.hu/2014/05/25/ponyvaregeny_1994


Történet és vélemény:
http://filmekesjatekok.blog.hu/2014/04/15/ponyvaregeny_pulp_fiction_ami_jo_az_jo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése